середу, 26 червня 2013 р.

УЧАСНИКИ ПРОЕКТУ 
"ШКІЛЬНА АКАДЕМІЯ ПІДПРИЄМНИЦТІВА-2"


7. Рівненське ВПУ № 1


Економіка і психологія: взаємодія без кордонів

Сонячний вересневий ранок 4 вересня скликав учасників українсько-польського проекту "Шкільна академія підприємництва-2" на двохденний семінар-тренінг в обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Під час роботи сесінару учасники ознайомилися з принципами гри «Cashflow», засвоїли основи коучінгу у плануванні майбутнього, основи професійного консультування. Оскільки у організації роботи шкільних клубів важливу роль відіграє професійна індивідуальність вчителя та його ресурси, учасники семінару мали змогу проаналізувати особисті психологічні ресурси, власну мотивацію до успіху в роботі ШКП. Окрема увага була звернута на роботу блогів шкільних клубів підприємництва як засобу інформаційної підтримки та комунікації.
Учасники семінару-тренінгу презентували блоги своїх навчальних закладів.
Що означав семініар-тренінг для представників 7-ми навчальних закладів з різних куточків нашої області? Насамперед - це великий стимул для початку навчального року, пов'язаний з позитивним емоційним зарядом, доброзичливим ставленням і підтримкою. Учителі економіки і психологи разом брали участь як у економічних іграх, так і у моделюванні та розгляді психологічних ситуацій. Це дозволило стерти ті умовні кордони, які часто існують у навчальних закладах і створити атмосферу єдності.
Семінар завершився, але проект тільки розпочинає свою роботу. Тож нехай ті соціальні зв'язки, які виникли між учасниками проекту, здобутий ними новий досвід покладуть початок  наступному етапу професійного розвитку учителів економіки та практичних психологів та допоможуть об'єднати учнів під спільною ідеєю підприємництва і активності.
Мельник Юлія








Рядки, навіяні перебуванням у Варшаві


КРАСУНЕ ПОЛЬЩО!
ВМИТЬ ТЕПЛІШЕ СТАНЕ...
НОКТЮРН ШОПЕНА ПРОЗВУЧИТЬ ВНОЧІ.
КРАПЛИНКАМИ ГРАЙЛИВОГО ФОНТАНУ
ЗАЛИШИШСЯ У СЕРЦІ І ДУШІ...
Юлія Мельник



Крокуємо в Європу разом!



Шановні учасники проекту «Шкільна академія підприємництва-2»! Наша рідна батьківщина, мальовнича та неосяжна Україна, сьогодні, як ніколи, наблизилася до можливості стати частинкою об’єднаної Європи! Це означає, що у кожного з нас є нагода спитати у себе: «А що я зробив для того, щоб стати підприємливим та активним, відповідальним та ініціативним?
Відповіді на ці питання криються у неосяжній енергії, дитячому запалі, дружбі та взаємодопомозі, якими супроводжується робота шкільних клубів підприємництва навчальних закладів Рівненщини. Погляньте лише, які назви у наших клубів: КРОК, ПРОПОЗИЦІЯ, БІЗНЕС-CHILDREN!
Спробувати себе у ролі директора великої компанії, бізнесмена, фермера, лікаря, юриста чи рядового робітника; грамотно скласти резюме і успішно пройти співбесіду на омріяну посаду – усе це згодом стане можливим у реальному житті завдяки участі в імітаційних іграх, діагностуванні, рольових іграх, які пропонують членам шкільних клубів їх лідери – учитель економіки та практичний психолог. Такі ігри, як «Книжкова фабрика», «Ринок яблук», «Подарунок переможцю», на думку учнів, дозволяють не лише засвоїти основні положення економічних теорій, але й зрозуміти, що відчуває людина, яка торгує і має прибуток, а також та, яка стає банкрутом. Як важливо розуміти свою відповідальність, коли працюєш у команді, і від твоєї зібраності залежить успіх спільної справи.
Як свіжий весняний вітер приносить оновлення після довгої зими, так і шкільні клуби підприємництва в рамках українсько-польського проекту дозволили модернізувати зміст та форму подачі економічних знань учням, відкрили можливість для формування відповідних навичок, особливого значення надали таким психологічним якостям, які допомагають приготуватися до важливих подій у житті ще до того, як вони виникнуть. Адже, якщо Ви любите, те, що Ви робите, ВИ БУДЕТЕ УСПІШНИМИ!
Обласний лідер проекту - Юлія Мельник


               Розпочинається конкурс блогів ШКП!
В 10 областях України, які прийняли участь в українсько-польському проекті «Шкільна академія підприємництва» ще у 2012 році в жовтні відбувся конкурс на найактивніший шкільний клуб підприємництва.
З понеділка, 18 листопада, стартує конкурс для ШКП наших областей. Переможці нагороджуватимуться призами.
Координатори ШАП-2 із ЛОІППО дали детальний аналіз стану блогів до початку конкурсу. На жаль їх стан в більшості клубів не відповідає вимогам конкурсу. Прошу врахувати виявлені недоліки і не допустити їх в своїх блогах.
1. Не на всіх блогах є логотип проекту Польської Допомоги та інформація про фінансування проекту, а це є важливою умовою участі.
2. На блогах немає закладок, таких як «Статут», «Наші плани», «Наша команда», «Звіти», «Навчальні матеріали» тощо. За зразок надсилаємо посилання на один із блогів ШКП Львівщини. http: //llm-menegement.blogspot.com/
3. Не всі ШКП мають свій логотип або не розмістили його на сторінці 
блогу. Логотип ШКП має відображати цілі та діяльність клубу.
4. Не надсилаються коментарі в інші блоги.
5. Не всі мають на головній сторінці  посилання на блоги інших клубів області.
6. Прохання, сценарії засідань ШКП розміщуйте в закладці «Навчальні матеріали».
В кожній області буде проходити голосування за найкраще лого. В 
Польщі, в грудні, під час конференції, методом голосування обереться найкращий логотип з усіх.
Зверніть увагу на критерії, які висуваються до блогів. Для того, щоб клуб та його логотип могли взяти участь у голосуванні необхідно, щоб і сам блог відповідав критеріям проекту.
Обласний лідер проекту - Лідія Медведчук

6 коментарів:

  1. Дуже гарний і романтичний віршик:)Привіт із Закарпаття!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Світлана! Ми УСІ РАЗОМ на цьому фото! Спасибі проекту, що об'єднав нас! Варшава, музей Шопена, прогулянки старим містом залишатимуться у пам'яті значно довше, ніж у фотоапараті!

      Видалити
  3. Надихаючі рядки, серце наповнюється теплими спогадами про чудовий край Шопена та фонтанів! Дякую, Юлія, за приємну можливість знову доторкнутися до спогадів про дивовижну Польщу!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую, Юля, за поетичні рядки... Такі теплі та яскраві спогади наринули) Леся.

    ВідповістиВидалити